Hibrid elszívó rendszer

2018.04.16

A minap maximálisan segítségünkre volt a METASYS EXCOM hybrid elszívórendszer rugalmassága

Nemrég egy nagy épületben, az emeletre telepítettünk két kezelőegységet. A gépészet a pincében helyezkedik el, tehát két szinttel lejjebb, ráadásul az épület túlsó végében. Összesen kb. 30 méter távolságra van a szívó a kezelőegységektől. A felhasználói igény az volt, hogy minél erősebb, megbízható elszívás legyen, így közösen egy METASYS EXCOM hybrid 5 típusú nedves elszívó mellett döntöttünk a nagy távolság miatt. Az eredmény nem maradt el, a szívómotor minimális kivezérlése mellett is túlteljesítette a 350 l/perc szívóteljesítményt a kanülöknél. 

Néhány hónappal később azonban a klinika vett egy harmadik kezelőegységet is, mely kiállítási gép volt, és száraz szívásra volt kiépítve. Ennek megfelelően a kereskedő egy kis, egygépes szívómotort adott hozzá. Bár ez a kezelőegység egy emelettel lejjebb került telepítésre, így is távol volt a gépészeti helyiségtől, így a szívóteljesítmény elégtelen volt ezzel a kis motorral. 

Ekkor javasoltuk, hogy kössük rá ezt a harmadik kezelőegységet is a nagy, központi nedves elszívóra. Ráköthetünk egy száraz gépet egy nedves rendszerre? Miért ne? Mindössze annyi történik, hogy két víz-levegő szeparátoron halad keresztül a vákuum. 

Többek között ez az egyik nagy előnye az EXCOM hybrid elszívóknak, a névválaszás nem véletlen. Természetesen a szívóteljesítmény növekedés sem maradt el, a képek az előtte-utána állapotot mutatják az exhaustor kanülön egy levegőátfolyás mérő műszerrel. Az átépítés kb. 30 percet vett igénybe.